Encontre amb Rama. Arthur C. Clarke
Duna Llibres continua amb la seva tasca de recuperar en català els grans clàssics de la literatura de ciència-ficció. Ara publica Encontre amb Rama, una de les obres fonamentals del mestre Arthur C. Clarke. Un llibre guardonat amb els premis Hugo, Nebula, Locus, John W. Campbell i BSFA.
És l’any 2130. Els astrònoms detecten un misteriós asteroide creuant el sistema solar i cada cop més a prop. A aquest objecte misteriós se l’ha posat el nom de Rama. Un cilindre perfecte, que al final resulta no ser un asteroide sinó una creació extraterrestre. El primera senyal de vida extraterrestre intel·ligent. Un primer contacte que obrirà tota una sèrie de dubtes i preguntes. Qui són els ramans? Què es trobarà la humanitat a Rama i què significarà aquest primer contacte?
Aquest llibre es va publicar originàriament el 1972, però es llegeix amb una frescor que només els clàssics posseeixen. Una nau, l’Endeavour, és a prop i té un temps limitat fins que Rama es perdi a la infinitat de l’univers camí a on sigui que vagi. En aquest temps ens faran descobrir Rama i tot el que hi ha a dins. Viatjarem amb ells dins Rama, experimentarem la gravetat, el misteri, l’enormitat, la complexitat d’aquest món silenciós, en un principi, que anirà despertant a poc a poc.
Encontre amb Rama és una obra mestra. Descriptiva com poques novel·les, assistim sorpresos als descobriments que els tripulants de l’Endevour fan a Rama. Amb ells, descobrim un nou món ple de coses que semblen irreals i impossibles, però que no ho són. I també ens fem milers de preguntes, com les que els primers exploradors humans es fan mentre són allà. Algunes d’aquestes preguntes tindran resposta, altres no i a més generaran moltes preguntes més. Si la humanitat conquesta l’espai és precisament per aquesta curiositat emprenedora. I com a curiosos que som, el final d’aquesta novel·la està prou obert perquè podem gaudir de les seves continuacions. Hi ha tres novel·les més del cicle.
Els humans, i els seus interessos, tan diferents, estan també presents a la novel·la. Els científics allunyats de Rama i les seves teories, els polítics i les seves cabòries i trucs de poder, però nosaltres ens identifiquem amb els astronautes, amb el capità i la seva tripulació que viu en primera persona Rama en tota la seva esplendor. Els aventurers, els que viuen una experiència única e inoblidable.
Cita con Rama
Duna Llibres continúa con su tarea de recuperar en catalán los grandes clásicos de la literatura de ciencia ficción. Ahora publica Encontre amb Rama (Cita con Rama, editado en castellano por Nova), una de las obras fundamentales del maestro Arthur C. Clarke. Un libro galardonado con los premios Hugo, Nebula, Locus, John W. Campbell y BSFA.
Es el año 2130. Los astrónomos detectan un misterioso asteroide cruzando el sistema solar y cada vez más cerca. A este objeto misterioso se le ha puesto el nombre de Rama. Un cilindro perfecto, que al final resulta no ser un asteroide sino una creación extraterrestre. La primera señal de vida extraterrestre inteligente. Un primer contacto que abrirá toda una serie de dudas y preguntas. ¿Quiénes son los ramanos? ¿Qué se encontrará la humanidad en Rama y qué significará este primer contacto?
Este libro se publicó originariamente el 1972, pero se lee con una frescura que solo los clásicos poseen. Una nave, la Endeavour, está cerca y tiene un tiempo limitado hasta que Rama se pierda en la infinidad del universo camino donde sea que vaya. En este tiempo nos harán descubrir Rama y todo el que hay dentro. Viajaremos con ellos dentro de Rama, experimentaremos la gravedad, el misterio, la enormidad, la complejidad de este mundo silencioso, en un principio, que irá despertando despacio.
Cita con Rama es una obra maestra. Descriptiva como pocas novelas, asistimos sorprendidos a los descubrimientos que los tripulantes del Endevour hacen en Rama. Con ellos, descubrimos un nuevo mundo lleno de cosas que parecen irreales e imposibles, pero que no lo son. Y también nos hacemos miles de preguntas, como las que los primeros exploradores humanos se hacen mientras están allí. Algunas de estas preguntas tendrán respuesta, otras no y además generarán muchas preguntas más. Si la humanidad conquista el espacio es precisamente por esta curiosidad emprendedora. Y como curiosos que somos, el final de esta novela está bastante abierto para que podamos disfrutar de sus continuaciones. Hay tres novelas más del ciclo.
Los humanos, y sus intereses, tan diferentes, están también presentes en la novela. Los científicos alejados de Rama y sus teorías, los políticos y sus triquiñuelas y trucos de poder, pero nosotros nos identificamos con los astronautas, con el capitán y su tripulación que vive en primera persona Rama en todo su esplendor. Los aventureros, los que viven una experiencia única e inolvidable.
[…] Arthur C. Clarke que editen després d’Encontre a Rama. Podeu llegar la ressenya que en vaig fer aquí. Amb La fi de la infància, publicat el 1953, va consagrar-se com a autor i va guanyar el premi […]