Després de tres mesos aïllats, el Mercat de les Flors decideix posar el focus de la nova temporada 2020-21 en els cossos. El cos com a reivindicació i compromís. Una programació més carregada que mai, en qualitat i densitat. Quatre constel·lacions tronquen la temporada que aposta per recuperar a la coreògrafa brasilera Lia Rodrigues, juntament amb els 13 espectacles suspesos aquesta primavera.
Una temporada que dóna el tret de sortida amb la dansa experimental de Deborah Hay i la companyia de més prestigiosa de Suècia, Cullberg. Propostes com Figure a Sea o Horse faran pujar grans quantitats de ballarins a escena. Com també ho farà la gran aposta local de Pere Faura amb el Rèquiem nocturn, obra que s’entrenarà al Grec 2020 i donarà punt final a la trajectòria del coreògraf.
També es podrà veure la recerca que Mal Pelo fa al voltant de la música de Bach, amb actuacions amb trajectòria com On Goldberg Variations/ Variations, o estrenes com Highlands. A més a més, també ressonen les produccions estatals Animal de séquia de Sol Picó, una immersió a la cultura valenciana en clau contemporània; Andrei Rublev, una paniconografia de la Societat Doctor Alonso, que entra dins la pel·lícula d’Andrei Tarkovski o Sonoma de La Veronal, que fa una crida per tornar a l’origen, el cos.
En l’escena internacional debuta al mercat Catherine Gaudet amb L’affadissement du merveilleux, una exploració a l’impuls vital que mou el món i els seus cicles obsessius. I retorna Akram Khan Company amb Chotto Xenos. A més a més, en festival África Moment es programaran dues propostes molt potents: Black Privilege de Mamela Nyamza i And so you see…our honorable blue sky and ever enduring sun… can only be consumed slice by slice de Robyn Orlin i Albert Khoza.
Noms consolidats com Wim Vandekeybus, la Compagnie Olivier Dubois o la companyia d’Ayelen Parolin, també formen part d’una temporada on les coreografies aniran des de la distància al retrobament i el reconeixement amb els altres. Imatges digitals que es volen transformar en presència analògica, una dansa que vol guanyar el cos de nou.
Una temporada que esperarà al setembre per vendre les entrades, ja que lluita amb les dificultats que una pandèmia comporta. La directora del Mercat de les Flors, Àngels Margarit, afirma que continua en peu el cicle Circ d’Ara Mateix, amb espectacles per tots els públics on es reprogramarà l’èxit ..i les idees volen de la companyia Animal Religion, pels més petits de la família.
Serà un any molt intens, dins i fora dels escenaris, i el Mercat de les Flors vol fer un tancament que estigui a l’altura dels fets. Podrem constatar un esdeveniment artístic de 12 hores, en mans de Juan Carlos Lérida, La liturgia de las horas. Sis quadres inspirant conceptualment amb el número 12 i dramatúrgicament en el recorregut de Jesucrist, des del Sant Sopar fins a la Resurrecció. Un espectacle en clau flamenc, a través dels espais del mercat i el barri.